Beskrivelse
Seks muffins med en lækker konsistens og en god smag af kaffe . I disse muffins er der et godt samspil mellem rørsukkerets sødme, og smagen af kaffe. Passer perfekt til en kop kaffe eller te og kan nydes alene eller med en kugle is.
Ingredienser:
Sukker*, fuldkorns rismel*, kaffe*, bagepulver* (majsstivelse*, vinsten, natron) salt (Himalaya)
*økologisk
Tilberedning:
Pisk hviderne fra 4 æg str. M/L eller 130 g aquafaba (pisket kikærtevand).
Pisk 50 g rapsolie i.
Kom melblandingen i under forsigtig piskning.
Fordeles i muffins silikoneforme eller en anden kageform.
Bages i forvarmet almindelig ovn på 175 grader i ca. 18-22 min.
Prik med en nål. Hvis der hænger dej ved, er de ikke færdige.
Når de er færdige tages de straks ud af formene og afkøler.
Næringsindhold pr. 100 gram:
Energi: KJ 1404/kcal 303
fedt 0,7 g
heraf mættet fedt 0,2 g
kulhydrat 78.3 g
heraf sukkerarter 53.2 g
kostfibre 0.5 g
protein 2.7 g
salt 0.5 g
Dk-ØKO-100
Nettovægt:
235 g tørvareblanding.
Opbevaring:
Melblandingen opbevares tørt og køligt. De færdige kager opbevares, i en boks med tætsluttende låg, i et skab eller i fryseren.
Dorthe ulrich nielsen –
Smager godt og ungerne var vilde med dem